Misschien ben je wel eens verhuisd en weet je het al maar in een verhuizing zit aardig wat tijd en energie. Er zijn ook een aantal zaken die je van te voren moet regelen. Zo moet je onder andere namelijk je verhuizing van te voren doorgeven aan de gemeente en moet je abonnementen naar je nieuwe adres laten omzetten. En zo zijn er nog een aantal zaken die je moet regelen of waar je rekening mee moet houden. Wij proberen je een aantal tips te geven om een verhuizing voor jou de verhuizing zo makkelijk mogelijk te maken. 

Verhuisbedrijf

Je kunt er natuurlijk voor om zelf te verhuizen met behulp van vrienden en familie. Toch is het verstandig om wel een verhuisbedrijf in te schakelen als verhuisbedrijf Amsterdam movers. Een verhuisbedrijf heeft namelijk veel ervaring in het verplaatsen van spullen zonder dat ze breken of kapot gaan. Als je spullen kapot gaan of breken is natuurlijk zonde. Verhuisbedrijf hebben een speciale structuur om de dozen te stapelen in de verhuiswagen. Ook plaatsen ze verhuisdozen op zo’n manier dat er zoveel mogelijk spullen in de verhuiswagen passen.

Breken, kapot of heel

Je kunt er ook zelf van alles aan doen waar je spullen minder snel breken. Zo is het verstandig om spullen die snel breken in te pakken met opvulmateriaal. Opvulmateriaal kan nog wel een duur zijn en is vaak niet zo goed voor het milieu. Het is namelijk vaak zo dat opvulmateriaal vaak gemaakt is van plastic of papier. Tuurlijk is er ook een duurzame manier waardoor je spullen minder snel kapot gaan. Je kunt namelijk gebruik maken van zachte spullen die je al in je oude woning hebt denk bijvoorbeeld aan dekens, handdoeken of kussenslopen. Ook kun je prima sokken gebruiken om je spullen in te wikkelen. Het voordeel is dat je deze spullen toch al hebt liggen thuis en hoef je dus niet van dat dure opvulmateriaal te kopen. 

Niet in de zomer 

Als je een verhuizing gaat plannen probeer dan niet te verhuizen in hartje zomer. Als je dan gaat verhuizen is het namelijk erg warm. In Nederland is het als het warm is vaak klammig en hierdoor ga je snel zweten. Als je in de zomer gaat verhuizen en het is warm is het vaak niet zo lekker om dan te moeten sjouwen met zware dozen. Verhuizen met warm weer is niet leuk voor jou en niet leuk voor je vrienden  en familie. 

Wel is het zo dat veel verhuisbedrijven het in de zomer heel druk hebben, veel mensen maken wel de fout om de zomer te verhuizen. Een verhuisbedrijf in Haarlem zoeken in de zomer is bijna niet te doen.