plastic product laten maken

Kunststoffen spelen een belangrijke rol in de auto-industrie, ze zijn veelzijdig, lichtgewicht en helpen het gewicht van een auto te verminderen. Interessant is dat kunststoffen ongeveer 9% van het gewicht van een auto uitmaken, en bijna 50% van het volume aan materialen dat in een auto wordt gebruikt. Hoewel de meeste kunststoffen vergelijkbare kenmerken en chemische eigenschappen hebben, verschilt het type kunststoffen dat in elke industrie wordt gebruikt. Als u een plastic product laten maken in de auto-industrie, gebruikt u waarschijnlijk een van deze soorten kunststof: polyvinylchloride (PVC), polystyreen, polypropyleen en polycarbonaat. Laten we nu eens kijken welk auto-onderdeel of onderdeel van elk genoemd type plastic is gemaakt.

plastic product laten maken

Soorten plastic gebruikt in de auto-industrie

PVC (polyvinylchloride): PVC-kunststoffen zijn flexibel en stijf en bieden een hoge sterkte en aanpasbaarheid. Het wordt gebruikt om componenten te produceren zoals: autodeuren, instrumentenpanelen, elektrische bedrading en sommige beschermende componenten.

Polystyreen: Het is een soort plastic dat gemakkelijk te produceren is, waardoor massaproductie van voertuig accessoires mogelijk is. Het is ook een soort plastic dat transparant en flexibel is. Onderdelen zoals beeldschermen, auto knoppen, auto handgrepen en enkele andere componenten worden geproduceerd met polystyreen.

Polycarbonaat: Het is een van de sterkste van alle kunststoffen. Het is een zeer duurzaam materiaal dat verschillende schokken kan weerstaan. De duurzaamheid maakt het mogelijk om componenten te produceren zoals: rijhelm, bumpers, deur componenten, koplamponderdelen en vele andere.

Om een ​​plastic  product laten maken zijn de bovengenoemde soorten kunststof dus essentieel voor de automobielindustrie om diverse kunststof onderdelen en componenten te kunnen produceren.