Credit management verbeteren

Credit management verbeteren kan op meerdere manieren, maar laten we eerst eens kijken wat het eigenlijk is. Je zou het kunnen definiëren als het optimaal maken van de geldstroom binnen een bedrijf. Nog simpeler: hoe zorg je in je manier van werken dat je bedrijf oplevert en dat het dat ook blijft doen. Dat wil natuurlijk ieder bedrijf, dus je wil vast weten hoe dat moet. 

Credit management verbeteren

De eenvoudigste manier van credit management verbeteren

Credit management verbeteren bestaat uit meerdere stappen, maar de belangrijkste is ook de meest logische: zorg dat de rekeningen worden betaald. Als er een klant is die de facturen niet op tijd betaalt, zorg er dan voor dat je tijdig een incassobureau inschakelt en ook goed weet welke afspraken je op jouw beurt met hen maakt. Wees dat zelfs een stapje voor en bedenk goed of je wel weet of degene met wie je in zee gaat, kredietwaardig is.  

Credit management verbeteren met een gezonde geldstroom

Credit management verbeteren doe je ook door ervoor te zorgen dat je je geldstroom gezond houdt. Als iets stroomt, heb je een continue aanvoer van iets. Kijk dus of dat met de inkomsten van jouw bedrijf ook zo is. Een manier om het geld steeds te laten stromen is om eens goed te kijken naar de uiterste betaaltermijn die je op een factuur zet. Als je die van een maand kan inkorten naar bijvoorbeeld twee weken, is het ‘gat’ van je inkomsten met veertien dagen verkleind. Laat je wel goed informeren welke (wettelijke) regels hieraan verbonden zijn.