Een beleidsmedewerker is een persoon die doelen realiseert en ook de manier waarop dat moet gebeuren. Ze zijn verantwoordelijk voor deze ontwikkelingen en de uitvoering ervan, meestal voor een organisatie of instantie. Dit kan zijn dat je voor een hoop verschillende bazen kunt gaan werken. Op de website van Stimulansz.nl vind je een aantal trainingen en opleidingen die zich in deze taken verdiepen

De rollen die je zou kunnen krijgen als beleidsmedewerker zijn hieronder te vinden. Het salaris wat je zal gaan verdienen ligt echt aan de rol die je hebt en alle taken die daaronder vallen. Ook houden alle organisaties hun eigen lonen aan.

Rollen als beleidsmedewerker in het sociaal domein

Je hebt vier verschillende rollen die je aan kunt nemen als beleidsmedewerker. De eerste rol is als verkoper. Dit betekent dat je het liefst een onderwerp aan het licht wilt brengen, maar je dit dus moet gaan verkopen aan degenen die hierover een beslissing maken. Als je werkzaam bent in een politieke omgeving, dan wordt dit lobbyen genoemd.

De tweede rol gaat over hoe deskundig je bent over jouw beleidsterrein. Hier is jouw kennis erg van belang, en je vertegenwoordigt je volledige organisatie als expert. Wil je graag het volledige beleidsproces regisseren, krijg je de taak als procesregisseur. Het is mogelijk dat niet iedereen het eens is, daarom is het ook belangrijk dat je kunt onderhandelen. Het blijft onmogelijk om iedereen dezelfde kant op te laten wijzen, maar het is juist goed om een gouden middenweg te vinden.

Waar vind je de opleidingen?

De opleidingen zijn zoals hierboven genoemd te vinden op de website. Zoek op beleidsmedewerker sociaal domein opleiding en je zal direct een groot overzicht krijgen van de opleidingen die beschikbaar zijn. De opleidingen zijn onderverdeeld in de verschillende werkvelden, zoals jeugd, WMO en schuldhulp. Dit is vooral handig om allemaal even te bekijken als je nog niet zeker weet in welk werkveld je terecht wilt komen.