Wanneer je hebt gekookt zul je altijd zien dat je wel wat geknoeid of gemorst hebt. Dit hoort er eenmaal bij en kun je ook niks aan doen. Dat is eenmaal wat er ook bij koken komt kijken. Het enige wat je dan niet moet vergeten is dat je het allemaal goed moet schoonmaken. Dit is natuurlijk overal anders. De een kookt namelijk op een gasfornuis waar de ander kookt op een inductie kookplaat. Een gasfornuis is vaak ook makkelijker schoon te maken. Dit komt omdat je een gasfornuis niet kan breken, als het goed is. Een inductie kookplaat reinigen moet veel voorzichtiger. Dit komt omdat de bovenste laag van glas is. Wanneer je hier op gaat krabben met een vork of mes kan dit schade opleveren. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Daarom heb je speciale inductie krabbers die geen sporen zullen achterlaten op de inductie plaat.

Meteen afnemen met een doekje en water

Wanneer je klaar bent met koken moet je een inductie plaat eigenlijk meteen afnemen met een vochtige doek. Dit maakt een inductie kookplaat reinigen een heel stuk makkelijker en zal ook daarna een stuk sneller zijn. Dit is omdat de eventuele voedselresten dan geen kans hebben om vast te komen zitten.